TITTA HEMMA-AVSNITT FÖR PRENUMERERANDE FÖRSAMLINGAR

Avsnitt 26 – Bibeln

Medverkande: Birgitta Örjestad, Lova Viklund, Malin Kindvall och Tommy Log.

I avsnitt 26 pratar vi mer om bibeln som är Guds ord och hur den är som en instruktionsbok för våra liv. Birgitta bakar muffins med hjälp av bibeln och Clownen Molly går en skattjakt. Vi får dansa till dagens bibelord som också kallas för lilla bibeln med Lova. Pastor Thorsten lär oss mer om världens häftigaste bok bibeln. I slutet så avslutar tipsar Birgitta om läs bibel bingo och ber med hjälp av bönelappar.

BIBELORD

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son för att de som tror på honom inte ska gå under utan ha evigt liv.
Johannes 3:16

LÅTAR

Dans av Lova Viklund till låten Allt handlar om Jesus. Barnen får gärna ställa sig upp och vara med i dansen och sången. Man kan också använda tygstycken eller flaggor. Lova rör sig på ett stort område så det kan vara bra att säga till barnen att de får dansa på platsen där de står.

Allt handlar om Jesus
från cd:n Varför firar vi påsk
och från dvd: Dansa 3                                              av Alexandra Hyllerud med vänner

Det bubblar inom mig
från cd:n Jesus är kärlek
och från dvd:n Dansa 2                                            av Alexandra Hyllerud med vänner

Låtarna finns på www.barnskivor.se

BÖN

Bönelappar

Alla får varsin penna och Papper, där man får skriva/rita sina böner. Sen får man berätta vad man har för böneämnen för dem andra, innan man viker ihop lappen och lägger i en burk. Blanda sen lapparna och lår alla ta varsin lapp i burken. Nu har alla fått en ny lapp och på detta sätt så hjälps vi åt att be för varandras böneämnen. 

Material: Penna och papper

TIPS

Gör ett eget läsbibelbingo
Gör en bingobricka genom att rita upp 16 fyrkanter på ett papper. Det går också bra att ha 9 rutor om man vill.

Skriv ett sätt eller en plats att läsa Bibeln på i varje ruta, se bilden nedan för exempel. Fyll i varje gång du läst Bibeln på nåt av sätten tills du fått en bingorad eller flera.

 

Birgitta tipsar om läsbibelbingot i samband med den kreativa bönen på slutet.

BIBELRECEPT

I början av programmet bakar Birgitta kladdkakemuffins med hjälp av ett bibelrecept. I receptet saknas mängden för varje ingrediens. Istället står det ett bibelord som man får slå upp. Nånstans i bibelordet står en siffra/ett tal som anger hur mycket av ingrediensen som ska användas.

Exempel: För att veta hur mycket smör som ska användas får man titta i 1 Mos 21:5 där det står: ”Och Abraham var hundra år gammal, när hans son Isak föddes åt honom.” Då vet man att man ska använda 100 g smör.

Ladda ner bibelreceptet

Titta hemma

Det här är ett avsnitt som man kan se hemifrån just nu när det inte går att mötas som vanligt i kyrkan. Som förälder kan du göra söndag förmiddag hemma till en bra gudstjänststund tillsammans som familj. Titta tillsammans och be tillsammans efteråt! Välkommen att titta om din församling har en prenumeration!