TITTA HEMMA-AVSNITT FÖR PRENUMERERANDE FÖRSAMLINGAR

Avsnitt 43 – David smord till kung

Medverkande: Petrus Andersson, Birgitta Örjestad, Viktor Anderås och Alexandra Hyllerud.

Tyvärr saknas inslaget Barnreportrarna. Vi jobbar på att åtgärda det.

I avsnitt 43 får vi höra om när Samuel fick i uppdrag av Gud att smörja den unge killen David till kung. Birgitta lär oss dagens bibelord med hjälp av olika saker. Viktor gör ett experiment som visar att vi ibland mest ser till det yttre men Gud ser till det inre. Alexandra berättar hur det gick till när David blev smord till kung och Petrus ber tacobön med oss.

BIBELORD

Her­ren ser med and­ra ögon än människor: människor ser till det ytt­re, men Her­ren ser till hjärtat.
Första Samuelsboken 16:7

LÅTAR

Jesusparty
från cd:n Jesus är cool
och från dvd:n Dansa 4                                            av Alexandra Hyllerud med vänner

Guds diamant
från cd:n Jesus är stark
och från dvd:n Dansa 4                                            av Alexandra Hyllerud med vänner

Låtarna finns på www.barnskivor.se

BÖN

Tacobön (Tack och bön)
Man håller en boll, en tärning, en sked i ena handen och ber för något. Sen byter man till andra handen och tackar för något. Sen skickar man saken vidare så att nästa person kan be och tacka.

Material: Liten boll eller annat föremål

 

 

Experiment

För att lyckas med det här experimentet behöver du en burk Pepsi och en burk Pepsi Light. Tyvärr funkar det inte längre med Coca Cola eftersom man har minskat på sockret i den Coca Cola som säljs i Sverige. Du behöver förutom läskburkarna en stor behållare du kan fylla med vatten, gärna genomskinlig om möjligt. 

Fyll din behållare med vatten och lägg sen i de båda burkarna. Den ena burken sjunker, den andra flyter. Fundera på varför.

Förklaring: Burken med vanlig läsk innehåller socker. Det saknas i lightburken. Den innehåller ersättningsmedel men framförallt innehåller den mer vatten än läskburken med socker. En sockerlösning har högre densitet än vatten, burken med socker är tyngre än vattnet runtomkring.

 

Titta hemma

Det här är ett avsnitt som man kan se hemifrån just nu när det inte går att mötas som vanligt i kyrkan. Som förälder kan du göra söndag förmiddag hemma till en bra gudstjänststund tillsammans som familj. Titta tillsammans och be tillsammans efteråt! Välkommen att titta om din församling har en prenumeration!