TITTA HEMMA-AVSNITT FÖR PRENUMERERANDE FÖRSAMLINGAR

Avsnitt 60 – Ester

Medverkande: Alexandra Hyllerud, Christofer Holst, Viktor Anderås och Mimo (David Alfaro).

I avsnitt 60 pratar vi om Ester som blev drottning och som räddade hela sitt folk. Christofer gör en parad av dagens bibelord. Viktor visar oss hur man kan göra en badbomb av saker man har hemma. Mimo illustrerar sen hur berättelsen om Ester för oss. I slutet får vi tacka Gud för de gåvor vi har fått och vi gör det med hjälp av pärlbönen.

BIBELORD

Kanske var det för en stund som denna du blev drottning.
Ester 4:14

LÅTAR

Nr 1
från cd:n Jesus är cool                                                och från dvd:n Dansa 4                                              av Alexandra Hyllerud med vänner

Allt är möjligt
från cd:n Jesus är cool                                            och från dvd:n Dansa 4                                              av Alexandra Hyllerud med vänner

Låtarna finns på www.barnskivor.se

BÖN

Pärlbönen
Trä på en pärla och tacka för en gåva som du har. ”Tack Gud för att jag är bra på att spela teater!” Skicka vidare till nästa person som får tacka för något som den är bra på. Vill du inte be högt kan du be tyst och trä på en pärla.

Material: Pärlor och piprensare eller snöre.

Experiment badbomb

2 msk citronsyra
4 msk bikarbonat
1 tsk kokosfett
karamellfärg

Blanda ihop citronsyra, bikarbonat och kokosfett och dela upp blandningen i olika bunkar om du vill använda flera färger. Droppa några droppar karamellfärg i blandningen och blanda väl. Lägg i ihop blandningarna och forma till en boll. Låt badbomben torka ett dygn och lägg sedan i badkaret när du ska bada.

Titta hemma

Det här är ett avsnitt som man kan se hemifrån just nu när det inte går att mötas som vanligt i kyrkan. Som förälder kan du göra söndag förmiddag hemma till en bra gudstjänststund tillsammans som familj. Titta tillsammans och be tillsammans efteråt! Välkommen att titta om din församling har en prenumeration!