TITTA HEMMA-AVSNITT FÖR PRENUMERERANDE FÖRSAMLINGAR

Avsnitt 44 – David och Goliat

Medverkande: Alexandra Hyllerud, Mats & Anita, Birgitta Örjestad, Evelin Anderås, Josef Anderås.

Tyvärr saknas inslaget barnreportrarna i detta avsnitt. Vi hoppas kunna åtgärda det snarast.

I avsnitt 44 får vi höra om när David mötte Goliat och hur modig David var. Mats och Anita kommer och lär oss dagens bibelord. I dagens pyssel med Evelin och Josef gör vi egna slangbellor. Birgitta illustrerar hur det gick till när David besegrade jätten Goliat. Alexandra ber sen raketbönen med oss.

BIBELORD

Du kommer emot mig med svärd och spjut och lans men jag kommer emot dig i Herren Sebaots namn.
Första Samuelsboken 17:45

LÅTAR

Vi är här
från cd:n  Jesus är nära
och från dvd:n Dansa 4                                            av Alexandra Hyllerud med vänner

Ya Ya (Vi diggar dig)
från cd:n Jesus är nära
och från dvd:n Dansa 4                                            av Alexandra Hyllerud med vänner

Låtarna finns på www.barnskivor.se

TIPS: Nu kan församlingar och privatpersoner prenumerera på appen Barnskivor där alla Jesus är-skivorna, Varför firar vi-skivorna och Dansa-dvd:erna finns med. 

BÖN

Raketbönen
David skickade iväg sin slangbella som en raket rätt i pannan på Goliat. Vi ska skjuta iväg våra böner som en raket upp till Gud. Man gör Raketen (som man brukar avsluta dans kring midsommarstång och gran med) och hoppar upp samtidigt som man ropar ”Tack Gud”. När man landar säger man det man vill tacka för. Till exempel: ”För att du gör mig modig.” Man kan göra flera gånger om man vill be många böner.

Pyssel

Klipp av överdelen på en petflaska, ta gärna hjälp av en vuxen. Trä sen igenom ballongen genom flaskhalsen och trä över ballongens öppning över petflaskans öppning. Se till att det blir ett håll i ballongen så att det går att stoppa ner ärtan.

Vill man ha en måltavla att skjuta på så kan man enkelt göra en egen måltavla. Ta en bit kartong och måla upp upp en rund måltavla med färgpennor.  

Material: Petflaska, ballong, sax, torkade ärtor, kartong och färgpennor 

Titta hemma

Det här är ett avsnitt som man kan se hemifrån just nu när det inte går att mötas som vanligt i kyrkan. Som förälder kan du göra söndag förmiddag hemma till en bra gudstjänststund tillsammans som familj. Titta tillsammans och be tillsammans efteråt! Välkommen att titta om din församling har en prenumeration!