TITTA HEMMA-AVSNITT FÖR PRENUMERERANDE FÖRSAMLINGAR

Avsnitt 28 – Hanna

Medverkande: Birgitta Örjestad, Ospon Sporre, Mats & Anita, Viktor Anderås och Maria Viklund.

I avsnitt 28 pratar vi om Hanna som fick ett efterlängtat bönesvar. Ospon Sporre fyller år och får paket av Birgitta, men blir först besviken på vad han får. Mats och Anita sjunger om dagens bibelord. Viktor kommer och gör ett experiment med vatten. Maria visar oss en film om Hanna och berättar mer om hur man kan prata med Gud på olika sätt. Hon pratar också om att Gud inte alltid svarar som vi vill och att vi ibland får vänta på bönesvar. Som avslutning ber Birgitta bollbönen med oss.

BIBELORD

Gå i frid! Israels Gud ska ge dig vad du har bett honom om.
Första Samuelsboken 1:17

LÅTAR

Jesus du är bäst
från cd:n Jesus är hjälpsam
och från dvd:n Dansa 3                                            av Alexandra Hyllerud med vänner

Super-Gud
från cd:n Jesus är superhjälte
och från dvd:n Dansa 1                                            av Alexandra Hyllerud & Marcus Nielsen

Låtarna finns på www.barnskivor.se

TIPS: Nu kan församlingar och privatpersoner prenumerera på appen Barnskivor där alla Jesus är-skivorna, Varför firar vi-skivorna och Dansa-dvd:erna finns med. 

BÖN

Bollbönen
Sitt på golvet, kryp ihop till en boll för att få en egen mysig stund med Gud. Vik in huvudet så att du får ett alldeles eget litet rum. Prefekt att göra när man är många, så att man kan koncentrera sig bra. Gud hör vad vi tänker när vi ber till honom.

Material: boll som illustration

Experiment – Russinhiss

Detta behövs:
Bubbelvatten
Russin
En hög cylinder, vas eller liknande

Fyll cylindern med bubbelvatten och lägg i 5 russin och vänta. Efter en stund börjar russinen att åka upp och ner som en hiss.

P.S. Experimenten som Viktor gör lyckas inte alltid och ibland kan man behöva vänta en stund.

Titta hemma

Det här är ett avsnitt som man kan se hemifrån just nu när det inte går att mötas som vanligt i kyrkan. Som förälder kan du göra söndag förmiddag hemma till en bra gudstjänststund tillsammans som familj. Titta tillsammans och be tillsammans efteråt! Välkommen att titta om din församling har en prenumeration!