TITTA HEMMA-AVSNITT FÖR PRENUMERERANDE FÖRSAMLINGAR

Avsnitt 11 – Mose del 1 – Kallelsen

Medverkande: Birgitta Örestad, Alexandra Hyllerud (Mogna Maggie och Ospon Sporre), Göran Bolin och Henrik Axene (Klurige Göran med vänner).

I avsnitt 11 får vi höra om hur Gud kallade Mose och att Gud också kan sända oss. Klurige-Göran fixar uppfinningar som hjälper människor att kunna berätta om Jesus. Ospon Sporre busar med Birgitta så att hon blir blöt. Journalisten Mogna Maggie reser tillbaka i tiden för att intervjua Mose, men det börjar inte som hon hade tänkt sig. Birgitta rundar av med memorybön.

BIBELORD

Så gå nu: jag sänder dig…
2 Mos 3:10

LÅTAR

Det bubblar inom mig
från cd:n Jesus är Kärlek
och från dvd:n Dansa 2                                            av Alexandra Hyllerud med vänner

Gud är stor
från cd:n Jesus är störst
och från dvd:n Dansa 1                                            av Alexandra Hyllerud & Marcus Nielsen

Låtarna finns på www.barnskivor.se

TIPS: Nu kan församlingar och privatpersoner prenumerera på appen Barnskivor där alla Jesus är-skivorna, Varför firar vi-skivorna och Dansa-dvd:erna finns med. 

BÖN

Memorybön 

Tillverka ett eget memory som hjälper dig att be. Framsidan ska vara likadan på alla brickorna. Använd till exempel ett enfärgat papper. Man kan limma vitt papper på baksidan av det enfärgade pappret. Gör 12 brickor av ett papper.

På baksidan ritar eller skriver du olika böneämnen, till exempel mormor & morfar, barn, en vän eller ett syskon. Det ska vara två likadana av varje. När man gjort klart memoryt börjar man spela precis som med ett vanligt memory. När man hittar ett par tar man en paus i spelet och ber för det som står på korten, till exempel alla barn i världen eller en vän som man tänker på.

Material: Enfärgat papper, lim, sax, färgpennor. 

Titta hemma

Det här är ett avsnitt som man kan se hemifrån just nu när det inte går att mötas som vanligt i kyrkan. Som förälder kan du göra söndag förmiddag hemma till en bra gudstjänststund tillsammans som familj. Titta tillsammans och be tillsammans efteråt! Välkommen att titta om din församling har en prenumeration!