TITTA HEMMA-AVSNITT FÖR PRENUMERERANDE FÖRSAMLINGAR

Avsnitt 56 – Påsken

Medverkande: Alexandra Hyllerud, Johannes Häger, Emelie Midestad, Evelin Anderås och Mie Björhag.

I avsnitt 56 pratar vi om påsken och varför vi firar den. Mister Move får inspiration och skriver en låt av dagens bibelord. Emelie och Evelin kommer och gör påskkort med Alexandra. Cirkus Mie jonglerar oss igenom påskens budskap. Till sist leder oss Alexandra i bön och idag ber vi för någon som inte känner Jesus.

BIBELORD

Han är inte här. Han har uppstått.
Matteus 28:6

LÅTAR

Förlåt
från cd:n Därför firar vi påsk
och från dvd:n Dansa 3                                               av Alexandra Hyllerud med vänner

Allt handlar om Jesus
från cd:n Därför firar vi påsk
och från dvd:n Dansa 3                                               av Alexandra Hyllerud med vänner

Låtarna finns på www.barnskivor.se

BÖN

Be för nån som inte känner Jesus
Blås upp ballongen och skriv namnet på en person du vill ska lära känna Jesus. Be för den du skrivit på lappen. Tejpa upp ballongen på korset.

Material: Ballong, penna, tejp, kors. Kan vara ett målat kors på ett papper som sitter på väggen.

Pyssel

Påskkort med påskmotiv

Klipp pappret i den storleken du vill att kortet ska ha, om man vill kan man vika pappret på mitten då får man ett kort man man öppna. Häll upp färgen på en tallrik. Välj vilket motiv du vill ha på kortet. Skriv gärna något uppmuntrande på kortet. Om man vill kan man fixa påskägg med godis i, där man stoppar ner korten i och sen kan man dela ut dem till någon som inte har råd att köpa godis eller till någon som behöver en uppmuntran.

Kyckling: Ta ditt finger och doppa i färgen och tryck sen ditt finger på kortet. Låt färgen torka. När färgen är torr tar du färgpennor och målar på ben, vingar, näbb och ögon. 

Kors: Rita ett kors på ditt kort med en färgpenna, gör korset tillräckligt stort så att du får plats att trycka dit färger med ditt finger. Doppa ditt finger i färgen och tryck dit färgprickar på korset.

 Jesus på ett moln: Doppa fingret i vit färg och tryck flera fingeravtryck bredvid varandra så att det blir ett moln. Låt färgen torka. När färgen är torr ta en färgpenna och måla Jesus på molnet. 

Material: Papper i olika färger, flaskfärg, färgpennor, sax

 

Titta hemma

Det här är ett avsnitt som man kan se hemifrån just nu när det inte går att mötas som vanligt i kyrkan. Som förälder kan du göra söndag förmiddag hemma till en bra gudstjänststund tillsammans som familj. Titta tillsammans och be tillsammans efteråt! Välkommen att titta om din församling har en prenumeration!