Avsnitt 45 – Saul jagar David

Medverkande: Petrus Andersson, Birgitta Örjestad och Viktor Anderås.

Tyvärr saknas inslaget Barnreportrarna. Vi jobbar på att åtgärda det.

I avsnitt 45 får vi höra om när Saul jagar David och att vi ska älska våra fiender. Birgitta har gjort ett pussel av dagens bibelord och Viktor visar oss ett experiment med ballonger och vatten. Sen hjälper han Birgitta med undervisningen och de gör ett improviserat drama. Sen avslutar Petrus och ber tärningsbönen med oss.

BIBELORD

Älska era fiender och be för dem som förföljer er. 
Matteus 5:44

LÅTAR

Vägen sanningen och livet
från cd:n Jesus är sanning
och från dvd:n Dansa 4                                               av Alexandra Hyllerud med vänner

Vi dansar inför dig
från cd:n Jesus är cool
och från dvd:n Dansa 4                                             av Alexandra Hyllerud med vänner

Låtarna finns på www.barnskivor.se

BÖN

Tärningsbönen
Slå en tärning. Om det blir ett udda tal tackar man för nånting. Om man får ett jämnt tal ber man för någonting. Skicka runt tärningen i gruppen så att alla får tacka och be flera gånger. 

Material: Tärning

 

 

EXPERIMENT

Du behöver ballonger skyddsglasögon ljus tändstickor och en vuxen. Gör ej själv utan låt en vuxen visa och använd skyddsglasögon. Blås upp första ballongen och tänd ett jus, förr ballongen över ljuset. Pang! Ta och ha i vatten i den andra ballongen innan du blåser upp den. Tänd ljuset igen och förr nu den andra ballongen över ljuset. Den smäller inte för vattnet skyddar ballongen.

Titta hemma

Det här är ett avsnitt som man kan se hemifrån just nu när det inte går att mötas som vanligt i kyrkan. Som förälder kan du göra söndag förmiddag hemma till en bra gudstjänststund tillsammans som familj. Titta tillsammans och be tillsammans efteråt! Välkommen att titta om din församling har en prenumeration!