TITTA HEMMA-AVSNITT FÖR PRENUMERERANDE FÖRSAMLINGAR

Avsnitt 23 – Äkta vänskap

Medverkande: Alexandra Hyllerud, Mikael Wahl, Hanna Axelsson, Curt Lidbrandt och Marie Andreasson.

I avsnitt 23 pratar vi om vänskap och hur vi kan vara bra kompisar. Mikael uppmuntrar Hanna som är ledsen och lär oss ett bibelord om vänskap. Marie pratar om bästisarna David och Jonathan och Anita gömmer en hemlig present till Alexandra. Alexandras farfar Curt visar oss när en häst spelar blockflöjt. Sen i slutet visar Alexandra oss hur vi kan både be för och uppmuntra våra kompisar.

BIBELORD

En vän visar alltid kärlek, en broder är till för att hjälpa i nöden. Ordspråksboken 17:17

LÅTAR

Den gyllene regeln
från cd:n Jesus är hjälpsam
och från dvd:n Dansa 3                                              av Alexandra Hyllerud med vänner

Hey You
från cd:n Jesus är ljus
och från dvd: Dansa 3                                                  av Alexandra Hyllerud med vänner

Låtarna finns på www.barnskivor.se

TIPS: Nu kan församlingar och privatpersoner prenumerera på appen Barnskivor där alla Jesus är-skivorna, Varför firar vi-skivorna och Dansa-dvd:erna finns med. 

BÖN

Bönetallrikar
Skriv ditt namn överst på en papperstallrik. Skicka runt den till de andra i gruppen. Skriv eller rita  något positivt om den personen som står på tallriken du fått. Skicka vidare. När alla skrivit klart får du tillbaka din tallrik och kan läsa uppmuntrande ord om dig själv. Sedan skickar man tallrikarna igen och ber för den personen som står överst på tallriken. Man kan skicka tallrikarna flera gånger och be för flera personer.

Material: Papptallrikar, pennor, snören

 

 

Titta hemma

Det här är ett avsnitt som man kan se hemifrån just nu när det inte går att mötas som vanligt i kyrkan. Som förälder kan du göra söndag förmiddag hemma till en bra gudstjänststund tillsammans som familj. Titta tillsammans och be tillsammans efteråt! Välkommen att titta om din församling har en prenumeration!