Avsnitt 15 – Julen

Medverkande: Alexandra Hyllerud, Signe Strålin, Elsa Strålin, Birgitta Örjestad och Lars-Göran Rönnberg.

I avsnitt 15 pratar vi om varför vi firar jul och det är julpicknick på gång. Alexandra, Signe och Elsa jobbar i köket och Birgitta kommer och hjälper till med julgodis och köttbullar. Birgitta lär oss att teckna dagens bibelord och Lars-Göran berättar julevangeliet för oss. Vi rundar av med picknicken och ber för varandra med hjälp av tronbönen.

Nedladdning av avsnittet:
Hög kvalitet: HD – 1,5 GB
Lägre kvalitet: SD – 499 MB

BIBELORD

Idag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren.
Lukas 2:11

LÅTAR

Jesus du är bäst 
från cd:n Jesus är hjälpsam
och från dvd:n Dansa 3
av Alexandra Hyllerud med vänner

Allt handlar om Jesus 
från cd:n Varför firar vi påsk
och från dvd:n Dansa 3 
av Alexandra Hyllerud med vänner 


Låtarna finns på
 www.barnskivor.se

TIPS: Nu kan församlingar och privatpersoner prenumerera på appen Barnskivor där alla Jesus är-skivorna, Varför firar vi-skivorna och Dansa-dvd:erna finns med. 

BÖN

Tronbönen
Gör en tron av en stol och filtar. Sedan får ett barn i taget sätta sig på tronen och de andra barnen ber för det barnet. Turas om.

Material: Stol, filtar

RECEPT – Pepparmint barks

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g vit choklad
  • 3-4 droppar pepparmintolja
  • ca 50 g polkagrisar

Tag fram en form och klä botten med bakplåtspapper. Smält den mörka choklad, tex i micron (annars i vattenbad på spisen). Tillsätt pepparmintolja.

Häll ut den mörka chokladen i formen, sätt in i kylen en stund. Smält sedan den vita chokladen på samma sätt. Häll ut den vita chokladen i formen ovanpå den mörka chokladen.

Krossa polkagrisarna grovt i en mortel och strö sedan detta över chokladen.

Ställ i kylen igen i ett par timmar.

RECEPT – Köttbullar

  • 1,5 dl mjölk
  • 3/4 dl ströbröd
  • 500 g köttfärs (nöt- eller blandfärs)
  • 1/2 gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • smör
  • vindruvor

Blanda mjölk, ströbröd, lök, salt och vitpeppar i en bunke, låt svälla några minuter

 

Tillsätt köttfärsen och ägget, blanda sedan runt till en jämn smet.

Rulla köttbullarna och lägg på en skärbräda. Tag en kopp ljummet vatten och fukta händerna ibland så det inte klibbar för mycket.

När alla är rullade, hetta upp en stekpanna med smöret. Se upp så det inte bränner. Lägg köttbullarna i stekpannan och behåll den höga värmen.

Tag tag i stekpannan då och då och ”rulla runt” köttbullarna så att de får fin yta runt om.

När ytan är fin ska värmen på stekpannan sänkas, man steker då ytterligare ca 10 min på låg värme.

Servera varma gärna en köttbulle och en vindruva på tandpetare.